MELKER

Nu har våran prins kommit till världen. Föddes den 21/9-2010. Han är helt underbar. Har svårt att smälta allt och är i en stor lyckobubbla. Man är trött efter alla timmar som man varit vaken men det är svårt att sova för man vill bara ligga och titta på den söta ögonsten som ligger och andas brevid mig och min sambo.

Helt fantastiskt att allt fungerar, allt finns - fingrar, tår, naglar. Till och med dom små vecken på fingrarna finns samt ögonfransar. Hjärtat bultar och slår, magen fungerar och lungorna går att skrika högt med.

Många glädje tårar har fällts sedan hemkomsten i torsdags. Tänk att våran kille som vi väntat på och undrar hur han ska vara och se ut äntligen är hos oss. Han är nog mest lik pappa men vissa små drag finns nog av mor också.

Namnet ska bli MELKER. Melker var något som tog ett tag att komma fram till men efter någon dags betänketid slog det oss samtidigt både far och mor att han skulle heta MELKER.

Nu ska jag krypa ner och sova lite innan nästa mat dags. Hoppas ni också får sova gott.

Kommer nog inte att uppdatera mig lika ofta då jag nu har annat kul och helt underbart mysigt att göra och det är att umgås och kramas med våran fina son och min helt underbara sambo som verkligen ställer upp på mig i alla väder. Tack. Jag älskar dig.

GOD NATT.

Lila/Plommon

I vårt vardagsrum, som stått orört länge har vi nu börjat få lite ordning på. Fick tillslut bli grått, vitt och svart även här och som accentfärg - LILA. Lite otippat om jag får säga själv men det blev faktiskt riktigt mysigt. Braskaminen ska besiktas så vi kan tända första brasan snart.



Soffa, bord och lampa från IKEA. Matta från EM. Fårskinnet är inköpt under årets resa till Gotland. Stolar, kuddar, ljuslykor och ljuskrona är från MYNTA.



Matchande färger på blommorna i krukorna som också kommer från MYNTA.



Höst färg i skogen

Det är så fint den här årstiden. Löven börjar bli gul-oranga från våren och sommarens sköna gröna nyanser. Var igår ute i skogen och plåtade lite medans tankarna flög runt på hur himla bra man egentligen har det.



Har tidigare inte tyckt om hösten. Har nog mer varit en sommar och vår tjej med mycket sol och värme men i år finns det en annan tjusnig med denna årstid. Tror jag har börjat hitta en ny favorit. Det är ju nu man äntlige kan få krypa innåt igen och få tända ljus, äta goda höstgrytor som stått på spisen i flera timmar och burra in sig i en god filt.



Ha en bra kväll. Ses snart igen.

Stella

Liten blir stor. Tittade på gamla kort under eftermiddagen och hittade gamla, eller så gamla är dom inte men det känns länge sedan våran lilla Stella var så liten som hon är på de första korten. Är självklart lika söt för det men något större nu och lite mer underbett.



Har idag haft en bra dag trots lite regn och mulet på himlen. Börjar dock spricka upp nu så att man snart kan ta sig en promenad till med hunden. Träffade igår en god vän och tog en thai lunch, som smakade riktigt gott. På kvällen kom familjen på smörgås och kaffe. Mamma hade bakat en socker kaka som var mycket god. Tur för oss att det blev lite kvar... det fick bli frysen för den och kanske om ni kommer på besök att det finns en bit kvar till er också.

Idag på fm fick det bli elva kaffe hos sambons mormor, som blev glad för lite besök. Stella jublade så klart också då hon fick en hel del godis och ben.


Köpte den här fina korgen till henne (stella alltså inte mormor) för ett tag sen hos Mynta. Den trivs hon i. Först var det lite svår flörtat med ny säng men nu går det riktigt bra. Är dock fylld med massa leksaker och ben nu för tiden. Kan vara bra kanske att ha två sängar nu när det blir påökning så hon får någonstans där hon kan vara lite för sig själv.



Ha en fortsatt bra dag.




Pink Collektion

Den 1 oktober släpper Lindex Pink Collektion i samarbete med designern Narciso Rodriguez. Kollektionen säljs till förmån för kampen mot bröstcancer och 10 procent av försäljningspriset går oavkortat till Cancerfondens Rosa Bandet kampanj. Modellen för kollektionen är ingen annan än Carmen Kass.



Kollektionen, som innehåller Narciso Rodriguez karaktäristiska design med asymmetriska snitt och enkla linjer, har fått namnet "Pink collection fighting brest cancer with Narciso Rodriguez", och är ett led i Lindex arbete mot bröstcancer. 
Priserna kommer att ligga från 249-699 kronor och kom ihåg att du hjälper till att skänka en slant till bröstcancer forskningen när du handlar något ur kollektionen.



Fjällbacka

I veckan åkte jag och min lillasyster till Fjällbacka för att njuta av sensommaren och framför allt för att få umgås lite. Hon är ju precis hemkommen från Gotland och kan behöva komma ut lite och få semester. Jag själv inväntar mest och är spännd inför förlossning så var skönt att åka iväg lite.

I Fjällbacka blev det skogspromenader, sista båtturen runt skärgården samt mycket god mat. Vi utmanade ödet och klättrade eller snarare gick upp för ett ex antal trappor upp till utsiktsberget för att kunna se Fjällbacka från ovan . . . 

 



Vi firade även hennes födelsedag på kusten i lördags den 11 september. Det är inte jätte lätt att köpa present till henne och har aldrig varit egentligen men nu var hon med och ffick prova sig fram till något som hon gillade. Bra. Hon bjöd gästerna på skaldjurslassagne och citron/lakrits cheseecake igår kväll medans jag och sambon var på kräftskiva. Hoppas ni hade en trevlig kväll tillsammans.

Idag har vi grejat lite i trädgården och städat inne, blir lätt smutsigt på golvet då man har en liten hund som tar med sig flera lager med grus under tassarna men hon är söt för det.

Ha en bra kväll tillsammans allihop. Ses senare i veckan.


Kräftfiske

Igår var jag på dop för lille Helge. Han var så redig och fin i sin vita klänning i kyrkan. Föräldrarna såg så stolta ut. Efteråt blev vi bjudna på supergoda smörgåstårtor och tårtor och kaffe. MUMS. Tack till er för en trevlig och fin eftermiddag.

Efteråt blev det att ta av sig snygga klänningen och pumpsen till mjukisbrallor, munkjacka och mössa för att genomföra det årliga kräffisket. Mycket mygg var det också men det får man tåla. Ska nu ställa mig och koka alla fina kräftor för att nästa helg mumsa i oss dom hos grannen på kräftskiva.

1 1/2 kg kräftor (25 st)
3 liter vatten
ca 1 dl grovt havssalt
3 sockerbitar
1/2 liter sammanpressade dillkronor
1/2 liter dillkronor (till efterlag)
Till servering:
knäckebröd, rostat bröd, västerbottenost, kryddost, öl, mumma, snaps


lycklig

Vaknade tidigt idag och som tur är finns det hemmalediga mammor på min gata som också vaknar tidigt så vi tog en långpromenad tillsammans runt Bjerttorp. Efter det känns det som om dagen börjar. Det är ju helt otroligt skönt att få ha sånna dagar, vakna och ta en lång promenad i skön sen sommar luft och solen steker lite lätt i ansiktet och sen få avsluta med en lång frukost på altanen.

Ikväll är det slätta torsdag i kommunen och då får man passa på att göra fynd i butikerna. Ska ta en tupplur först bara så man orkar med shopping.

info textil


RSS 2.0