Lantliv

Ikväll när jag sent om sido väl var hemma kände jag bara för att ta med mig Lantliv, en kopp glögg och soffan. Stella var självklart med. Trött som en sengångare idag efter jobbet, stressigt var det idag men kul.



När tidningen är läst och färdig studerad blir det att ta fram mitt lilla anteckningsblock och börja printa ner önskelistan för julen 2009.

Ljusstakar, ljuslyktor och julstjärnor

krubba pluto miljo 221 rotery candle misteltoe 221Änglaspel med mistel eller varför inte en svart krubbljusstake. Båda från Pluto.

rotor ljusstake a 220rotor ljusstake c 220 Julbock, adventsljusstake från svenska Rotor. Röd eller vitlackad med plats för fyra ljus.

Adventsljusstake i zink från chic antique

  Orions slim miljö juldekorationer
Elektrisk metall stjärna på fot. Finns på Ellos. Guldfärgad julstjärna från Watt & Veke.

Det är bara att kika hemma på vinden för att ta fram allt inför 1:a advent som är på söndag. Hittar ni inte det ni söker kanske ni ska börja fundera på vad som ska finnas i era fönster istället . . .

Min favorit - Ranunkel

Var en sväng inne hos min goa vän KD och tittade i butiken. Man vill verkligen köpa allt hos henne. Hon och mannen ska komma hem till oss på tisdag kväll för lite glögg. Blev inspirerad av mig själv och kände för att piffa lite i köket och bjuda goda vänner på något gott. Sen ska vi pynta inför julen i vårt nya hus. Ska bli så kul. 

Bukettranunkel/Hybridranunkel  Hittade då i blomkylen min favorit blomma RANUNKEL. Fick bli en stor bukett med vita idag. Hade dock svårt att bestämma mig vart dom skulle stå, vill ju ha en sån här bukett i alla rum. Började med köket då vi åt kvällsmiddag men sen fick de följa med upp i tv rummet. Man måste ju ha dom där de syns.

 

 

Den här blomman ska defenitivt få finnas med i min bröllopsbukett den STORA dagen men det är lågt kvar dit men drömma kan man ju alltid ....


Gott till Glögg

Glöggplock är gott och roligt att göra. Samla dina nära vänner för en skön pysselkväll med glögg och söta och juliga tilltugg. Lycka till. Här kommer lite tips från mig.

Pannacotta med glöggtopp
8 små portioner

1½ gelatinblad
5 dl grädde
½ dl strösocker
120 g vit choklad
Topping
3 dl röd lättglögg
3 msk strösocker
½ dl lingon, frysta går lika bra.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp grädden och socker i en kastrull. Grovhacka chokladen och häll den varma grädden över, rör tills chokladen har smält. Ta upp gelatinbladen, krama ur och rör ner dem i gräddblandningen. Rör tills de har löst sig. Häll upp pannacottan i små glas och ställ kallt i minst 8 timmar. Koka glöggen och socker i cirka 20 minuter. Tillsätt lingonen och låt lagen svalna. Toppa glasen med glögglingonen och servera.

Kryddyoghurt pannacotta 
Kycklingspett med chili och kanel
Spetten går bra att äta kalla, men är läckrast varma eller ljumma. Använd 20 små bambuspett.

900 g kycklingfilé
1 stor röd paprika
1 stor grön paprika
Marinad:
2 dl matlagningsyoghurt
3/4 dl grovriven färsk ingefära
2 krm mald kanel
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk garam masala
2 tsk gurkmeja
1/2–3/4 tsk chilipeppar
1 1/2 msk farinsocker
2 1/2 tsk salt

Skär kycklingköttet i centimeterstora bitar. Lägg bambuspetten i blöt. Dela paprikan och skär bort hinnorna. Skrapa bort kärnor och skär den i bitar. Blanda ihop marinaden och lägg ner kycklingbitarna i den. Se till att det kommer marinad runt varje bit. Låt dem marinera en timme eller mera. Sätt ugnen på 225 grader. Trä upp kött och paprika på grillspett. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Stek spetten mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Löjromstortilla
För 10 personer

2 mjuka vetetortillor
1 msk smör
1 dl crème fraiche
100 g rom (regnbågslax, sik)
persilja, körvel, gräslök

Dela vetetortillorna i smala snibbar. Stek dem i smör i stekpanna i cirka en minut på varje sida. Låt dem sedan svalna. Bred creme fraiche på tortillabröden, klicka på rommen. Garnera med klippt persilja, körvel eller gräslök.


glögg

Vit fläderglögg
8 portioner

3 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 vaniljstång
8 hela kryddnejlikor
1 liten bit torkad ingefära
1 kanelstång
1 stjärnanis
1 flaska torrt vitt vin

Till servering: 2 apelsiner och kanelstänger

Blanda fläderblomssaften med en uppskuren vaniljstång, nejlikor, ingefära, kanel och stjärnanis. Låt stå och dra ett dygn. Tillsätt vin och värm glöggen, den ska inte koka. Servera glöggen i glas med apelsinskivor och hel kanelstång.

Lycka till och fyll på med mer rätter eller söta saker om ni känner för det. Detta är bara lite tips och ideér för eran speciella glögg kväll.

Onsdagsmys.

Onsdag och mysig dag hemma hos mina föräldrar idag. Började med att ta en lång och framför allt regnig promenad med min allra bästa vän. Tog med oss Stella och brorsans hund Hector. Som tur är har man ju införskaffat sig i ett par riktigt bra gummiskor samt regnkläder och då är det underbart att gå och få lite luft. Skönt att få vädra lite tankar och alltid få sig ett gott skratt med någon som jag kännt hela mitt liv och som jag uppskattar oerhört mycket, utan henne ja utan henne hade jag inte vart den jag är idag. Älskar henne. Hon ska dessutom bli den bästa mamman som finns i vår! och jag den bästa lektanten... Ska bli så kul är jätte glad för deras skull. Nästa år på julbaket kommer det tassa runt små fötter här hemma.

Kvällen avslutades med tacos, öl och fotboll med mor, far och bror som var hemma på besök. Så kul att träffa alla - nästan som förr i tiden när alla bodde hemma, saknade lillsyrran som jobbade i Göteborg.

undefined En risensnauser är Hector, 
  Stella är en blandning mellan Lashapso och Bichon frisé men min stella är svart och vit. Stella är född den 14 november förra året, köpte henne av svärmor så hennes mamma träffar vi ofta eftersom de bor i närheten. De fick sammanlagt 5 valpar, 3 tjejer och 2 killar. Fyra av valparna blev svart och vit mönstrade men en av dem lilla Sally blev som den fina lilla valpen på bilden, beige-sandfärgad och skiljer sig mycket från dom andra men är oerhört söt.

Imorgon bär det av till tandläkaren. Ett besök som är värt att gå på men inte det roligaste. Funderar på om man kanske ska ta och skaffa sig en tandläkarförsäkring men det får jag nog diskutera med dom om.


Mynta på julmässa

Har som sagt varit julmässa på Bjertorp i helgen. Mycket folk var det också, kul när det annordnas något sånnt här. Fanns mycket fint att titta på i det lilla magasinet. Stod på lördag fm för MYNTA. På lördag kväl blev det sen bowling och mat med arbetskamrater på Lumber och Karle. Killarna vann tyvärr i bowlingen men vi tjejer kammade hem charad spelet sen hemma. För er som inte kunde komma till bjertorp delar jag här med mig av lite bilder av våran hörna. Njut och dröm er bort hittar ni något fint kan ni ju alltid gå in till KD i veckan och handla. Jag vet vad jag ska beställa i alla fall. . . ett sånt där arragemang i hönsnätet och ha utanför dörren istället för dörrkrans.  

  

 

 


Julmässa

Denna helgen är det på Bjertorp slott gammaldags julmässa. Mässan är i Littorins magasin 14-15 november (lördag 10-18, söndag 10-16). Många lokala mathantverkare och affärer finns på plats bland annat Mynta, som jag ska hjälpa på lördag fm. Kul men kan bli kallt så får nog ta fram raggsockar, långkalsonger, vantar och mössa.

Bjertorp Slott 


Smått och gott . .

Godis och karameller. Det är gott. På Västergården finns det mycket fina presentförpackningar och små godis påsar som är fina att ta med till jul eller på glöggfesten. Varför inte ha några ståendes i skafferiet om det suger i godis tarmen.

 Jordgubbar   Kaffebönor 

Igelkottar  Bultande hjärtkarameller Finns i svart, rosa och blått.

Brända mandlar eller varför inte ett par mintkyssar


 Allt som hör julen till rött, vitt, snö och tomtar. Det är bara att välja och vraka efter tycke och smak.

www.vastergarden.se  http://www.vastergarden.se/  Västergårdens AB

PS. dom har även goda teer och kryddor till försäljning och allt går som sagt att köpa på nätet om jag inte sa det tidigare...

    

H&M och JIMMY CHOO

Fick idag H&M katalog i postlådan. I detta nummer var det mycket party. Glitter och glamour!! Många fina kombinationer som säkert passar bra med ett par JIMMY CHOO - som har ett sammarbete med HM och släpper en kollektion på LÖRDAG den 14 november!! Här gäller det att vara snabb. Först till kvarn. . .  

      

H&M home - Winter har också mycket fint inför den kommande vintern. Hittade några fina kuddfodral samt en röd-vit randig pläd som verkligen skulle sätta färg på våran tillvaro där hemma.

   

JIMMY CHOO

Som sagt den 14 november lanseras höstens nya, heta sammarbetskollektion på HM och det är ingen mindre än mästaren på accessoarer Jimmy Choo. Han är född -61 och staratade tillsammans med Tamara Mellon 1996 ett företag som marknadsför produkter designade av Jimmy Choo. För att minska kaoset i butikerna i år har man infört ett armbandssystem. De första 160 kunderna får ett armband, som ger dem tillträde till en utvald avdelningen med Jimmy Choo (skor, accessoarer, kläder -dam eller herr) och det kommer att stå ett klockslag på armbandet och när din timme är slagen får du komma in och shoppa EN produkt av varje sort. Efter två timmar släpper de in de övriga som ej fått armband. Lycka till.  

House of Jimmy Choo

Jimmy Choo för H&M.  Jimmy Choo. 

God måndag

God måndag, nionde november och tjugo år sedan Berlin muren revs. Har i helgen varit i Göteborg på hem och villa mässan. Finns självklart jätte mycket att se på och få en massa tips och råd till hemmet. Nu var vi dock i det stadiet att vårt hem precis är färdigt. Fanns därför inte så mycket för oss detta året. Kanske nästa.

När vi ändå var i storstaden gjorde vi även ett besök hos syster yster som är kock. Hon lagade super god middag till oss. Jag fick en bulgursallad med kyckling och min sambo en smarrig hamburgare. Det hela avslutade hon med en glassbomb med glass, grädde, maränger, chokladsås och JORDGUBBAR. Tack
På vägen tillbaka till bilen hittade jag en urmysig affär som hette Pia H interiör. Kunde gått där inne i evigheter. Fanns hur mcyket saker som helst så man var tvungen att gå några vändor för man såg inte allt på första. Hittade två pallar som fick åka med oss hem. Pallarna var från ett danskt företag - Jeanne d`Arc Living.

Pia H interiör ligger på korsvägen, mitt emot svenska mässan har har väldigt fina saker.





      www.villacollektion.dk





















































Hemma i hallen. Byrån är från Bruka design. Enkel vit byrå med cement skiva och fyra små lådor. Perfekt för vantar, halsdukar, mössor och saker till hunden. Lampa från EM, ramar från SIA och blomma med kruka från Mynta. Tidningskorgen är från Elins och pallarna - dom ny inköpta från Göteborg kommer från Jeanne d`arc living och köptes på Pia H interör.

    

FARS DAG 8/11

Då var det söndag igen, veckorna går fort fram. Idag är det redan den åttonde november och fars dag. Ska själv till min far idag och äta middag. Min pappa är jag riktigt stolt över. Han kan det mesta och ställer alltid upp. Har alltid och kommer förhoppningsvis alltid att finnas där för mig. Hoppas ni hittat något fint till er far idag. Annars kommer här lite tips på presenter.


Alla bilder är från Bluebox (http://www.bluebox.se). 1. Nyckelring, är 7 cm utan ring 11 cm inklusive ring. Blankpolerad metall, svart emalj med text på framsidan. 2. Slippies sofftoflor, som kan värmas i micron för frusna fötter. De är gjorda i fleecematerial och fyllda med linfrö med en mjuk doft av lavendel. 3. Rakset från brittiska Edwin Jagger. Setet består av en hållare i metall, en trebladig rakhyvel och en rakborste med grävlingsstrån.

15 Kvadrat : 15 arkitektritade friggebodar "15 kvadrat", en bok om arkitektritade friggebodar. Författare Eva Wrede.

Varför inte köpa en biljett till färjestads hemmamatch eventuellt den 16/1-2010 då de möter Frölunda hemma i Karlstad.

Eller den här snygga radion från Bush. Digital DAB radio. Finns hos Broarne. www.broarne.se

images/uploads/heminredning/bush_2.jpg

Sen behöver man ju inte köpa något heller utan jag tror många skulle uppsaktta en god middag med familjen och en mysig söndag eftermiddag bara. En kram eller ett sms skulle nog göra många glada också då det kanske inte alltid är så lätt att träffas. Ni kommer säkert på något bra för att göra detta till en speciell dag för far.



Shoppa på Nätet

Har hittat några riktigt bra sidor för nätshopping. Mycket fint att vila ögonen på någon timme eller två. Man hittar en massa fint som skulle kunna passa in i huset eller hos någon annan kanske hittat en massa julklappar till alla nära och kära. Nu har även de flesta tagit fram julsakerna på sina sidor och den ljuva stämningen börjar närma sig med stormsteg. Det dröjer inte länge förän önskelistan ska skrivas, adventsljusstakar ska fram, julgrans pyntet ska planeras och juldagarna ska bokas in. Men det är ju det som är kul. Längat faktiskt till jul.

Tips till köket och dukningen i finrummet . . . 

foto http://www.booliifw.se/
Varje tallrik är unik med sitt eget utryck. Tallrik 30 cm diametern, assiett 23 cm diametern samt skål 16 cm diametern. Den här ihopsättningen har de använt en turkos glasyr på.
En annan bra sida är www.dukatbord.se där de har ett stort sortiment av glas och porslin.
Där hittar du bland annat Filippa K, Hanna, Swedish Grace osv. 

 Rörstrand - Filippa K - Skål Net 40 cl Info om Rörstrand - Hanna - Mugg svart Info om Rörstrand - Swedish Grace - Tallrik djup

Ungsform från danska Rice, formen är i färgen jadeggrön och storlek 20x16x8 cm. Finns bland annat på www.snirkla.se och www.alvashus.se en nätbutik med lantliginredning. Var i Karlskrona i somras och firade svärmor och då var jag och tittade i denna helt underbara butik. Här finns det mycket fint till hemmet.
Klicka för att förstora bilden  Kommer inom kort 
Utvalda guldkorn till hemmets inredare . . .

www.russinnet.se - liten butik som bara växer och växer. Utvalda märken från kvalitetsmärken. Udda saker till barn och vuxna.


   Kuddfodral och pläd från H&M´s hemkollektion. http://www.hm.com

  www.butikbasilika.se

Måste åter igen påminna om www.alvashus.se

Lampa i fattigmanssilver Lampa i fattigmanssilver... Flaskställ i zinkFlaskställ i zink. . . Porslinsknopp - prickig 
Underbart söta knoppar till de vita garderoberna. . . Ljushus - mellan Ljushus i olika storlekar. Ja en salig blandning men här hittar man alltid något som passar hemma. Kul till sig själv eller något litet att ge bort eller varför inte som årets julklapp... här kan du välja och vraka på det mesta. Lycka till.










RSS 2.0