Första advent

Utanför mitt fönster yr snön. Det är verkligen snökaos idag. Skulle egentligen åkt på babysim idag med två av mina vänner och Melkers goa kompisar Helge och Willy! Men det får bli en annan dag för idag vill ingen ge sig ut på vägen i bil i alla fall.

Ändrade planer och då fick det istället bli underställ, raggsockar, en stor kopp kaffe och mys i soffan med Melker. Ska fortsätta sy gardiner och små pynta inför första advent. Då är det jätte mysigt att det är snö ute och lite små kallt. 

I helgen är det julskyltning i Vara och det är tradition att åka in och se hur alla butiker har skyltat i sina fönster inför julen. Vem vinner årets tävling tro?? Må bäste man/kvinna vinna. 

Vilka adventsljusstakar har ni i era fönster? Här kommer lite tips. . .

 Pappersgran Christmaslightning - vit


Ses snart igen,.

Ps. Tack för ett trevligt julbord i lördags samt ett mysigt födelsedagskalas igår ds.


Polarn o Pyret

Som nybliven mamma har man bytt ut vissa shoppingkassar och butiker när man åker till stan för shopping. Nu för tiden blir det blöjor, tvättlappar, ammningsinlägg och MYCKET barnkläder till Melker. I höst har det faktiskt blivit en hel del i brunt men även blått, som är mammas favorit.

Polarn och pyret är ju då en bra affär när man gillat blått. Där finns det mycket fint - svårt att välja vad man ska ha. Även kul att blanda med det röd-vita och det håller så länge, samt är lika fina efter tvätt.

Bild frå Polarn O. Pyret

Melkers favoritdräkt är just den blå-vitrandiga från PO.P! Eller ja om mamma får bestämma och det går ju några år till sen blir det nog andra bullar.

Trevlig fortsatt vecka på er. Kram


November månad.

Hej igen. Nu sover lillen så gott med sin snuttefilt och mamma får passa på att sitta framför datorn och kolla in lite ny information. Ska börja planera för hans kommande dop snart med allt vad det bär med sig. Inbjudningskort, vilka man ska bjuda, dopklänning, präst, kyrka, psalmer, faddrar, mat och så vidare. Ja det känns som den listan kan bli hu rlång som helst och lätt är det inte men kul.

Får bli ett advents dop i alla fall med syskonen som faddrar samt i traktens kyrka. Så långt har jag kommit hittils. Psalmerna vet jag på ett ungefär också men prästen ska komma och provsjunga för oss i december, det ska bli spännande. . .

I helgen blir det nog bara familjemys, känns verkligen i kroppen att det är höst. Man är lite tröttare, lite mer frusen och lite mer sugen på höstgrytor, varm choklad och godis. Om det inte blir Göteborg för att se på Hem och Villa mässan. Har ju varit där de sista åren och känns lite konstigt om man inte åker i år, får se vad man känner för när söndagen närmar sig.

Nästa helg blir det promenad till Berttorp för då är det deras årliga julmässa igen. Brukar vara mysigt att gå och kika på. Tänkte även att man då kunde passa på att bjuda den ny blivna pappan på sin första fars dag lunch/middag.



Inspirations bilder från Village. Snart är det dax för julmys och adventspyssel. Får återkomma snart med vad som blir nytt hemma hos oss till jul.

Sov gott.


RSS 2.0