Tofta strand.

Nu börjar semestern på Gotland ebba ut mot sitt slut. Jag vill tyvärr inte åka hem än. Trivs riktigt bra på ön. Har haft ett gediget gammalt sommar ställe på Tofta, som verkligen har gett oss alla fyra en skön och avkopplande semester.

Vi har bland annat sett Slite (för männen skull och deras stora intresse för sten och betong),Visby, Hoburgsgubben, Blå lagunen, Högklint, Ljugarn (raukar), en massa mysiga fik och framför allt träffat den efterlängatade lilla systern sofia. Idag blir det lummelunda och krysmynta gården.

Syrran som jobbar på den världsbrömda resturangen Lingården, bokade bord åt oss i torsdags för att tillsammans avnjuta en tre rätters middag med lamm och tonfisk. Smakade utsökt. Synd att det är en bit att åka hit bara för att äta annars hade det nog blivit fler besök här.

Varje morgon har även påbörjats med en skön strandpromenad på tofta strand och sedan en lång frukost på altanen. kan man ha det bättre. Ingen TV, radio eller knappt mobiltelefon. Riktigt avkoppling. Datorn är endast på nu när vi beger oss mellan de olika sevärdigheterna. Lite annat än det man är van vid i Fjällbacka där det är folk och händelser kring en hela tiden. Vi har båda två njutit av den sköna avkopplingen. Snart hemma igen, saknar framför allt Stella.

 Utsikt över Visby. Den här bilden togs efter vi hade varit på en utställning i Domkyrkan av Lennart Nilsson "Livet". Kan varna för lite annorlunda bilder efter denna.


Foto av Lennart Nilsson. Första bilden är barnet i v. 24 och den andra i v. 30.

 Kärleks ön. Jo lite, utsikt från högklint.

Tack sofia för en trevlig vecka -

Återkommer med mer när vi kommit hem. Trevlig semster där hemma. Tack mormor och morfar för hjälpen med Stella. Ska nu försöka införskaffa mig ett fint fårskinn till hemmet.


Gotland.

Hej igen efter några dagars semester i Fjällbacka. Solen tittade allt fram i onsdags och då fick det bli båttur, ö och räkmacka. Mysigt som tusan. Inget bad dessvärre på grund av alla brännisar. Får kanske bli ett dopp den här veckan istället då vi imorgon drar till GOTLAND.

Har aldrig varit där tidigare så det ska bli riktigt kul. Syster är ju där och arbetar som kock också så det är mest för henens del som jag åker dit. Mor och far ska följa med mig och sambon på en mysig semster vecka.

Återkommer med kort då vi varit där. Trevlig semester här hemma.

Fil:Gotland-Raukar Folhammar.jpg


Förbereder barnrum.

Idag är det var så hemskt tråkigt väder, regn och rusk fick det bli inne saker som ska göras. Tvätta, stryka och städa med många pauser. Jag förberedde även lilla barnrummet lite.

Här kommer ett smakprov. . .

 Två gamla stolar som jag hittade hos mormor och morfar i stugan som nu är vitmålade. Sittdynorna är av fårskinn (fusk).

 Sängen är sambons som han har sovit i. Den är sedan bäddad med beige sängkläder från Gripsholm. Filten med alfabetet är från Bruka och är inköpt i Fjällbacka när jag var där med tjejerna. I bakgrunden kan man se på ekbyrån gamla skor som min sambo också haft. Jätte söta.

 Här är dom, visst är dom söta. Lampskärmen är i vitt linne tyg, samma som gardinen.

 Skötbordet är från IKEA. Sedan finns det som sagt inhandlat lite prylar så vi klarar oss den första tiden hemma.

Ha en fortsatt bra vecka. Själv ska jag idag på Bio och middag. Hej svej.


Regn, åska och värme.

Visst är den svenska somamren helt underbar. I flera veckor har vi haft turen att ha fint väder med mycket sol och bad. Idag är första dagen på riktigt länge som det faller stora regn droppar på vår gata. Känns skönt för gräsmattan börjar bli brun och blommorna börjar slakna. En dags om denna då och då är het ok eftersom det snart kommer sol igen. Själv är jag hemma för tillfälellet och bara tar det lugnt. Magen min växer och sparkarna blir hårdare och effektivare. Börjar nog bli trångt i magen för honom eller henne. Barnrummet har börjat få sig en liten ompyssling också. Jätte kul men svårt att göra det neutralt.

Har hittat lite sidor som gett förslag på barnrum. Vårt är redan mycket vitt i olika nyanser för att sedan kunna blandas med rött eller blått. Ja eller varför inte grönt, rosa, gult eller ja vilken färg som passar bäst helt enkelt.

barnrum_red_house






Liten vrå
Barnrum

Det sista rummet tycker jag passar bäst på den stilen jag gillar. Vitt med något färginslag. Gammalt blandat med nytt. Lovar att visa hur vårt blev sen framöver.

Trevlig fortsatt vecka.



RSS 2.0