Nya glasögon

Var igår och hämtade mina nya glasögon. Fick denna gången bli ett par stilrena pilotglasögon från Dolce & Gabbana i silver.



Väldigt nöjd. Ovanligt i början så klart men tror jag kommer att vänja mig framöver. Är van vid mina svarta plasbågar från Miss Sixty. Är kul att ha ett par till att byta med och att de båda bågarna skiljer sig från varandra lite.

Finns mycket snygga bågar ute idag. Tom Ford har riktigt snygga glasögon till det Manliga könet.



YSL Glasses - Yves Saint Laurent YSL 2262 1OL YSL är en annan favorit!

  Black & White Sehgang från Hamburg Eyewear.

 Bild: http://www.framers.de/ 

Glasögon finns i alla dess former och färger. Allt efter vem man själv är och vad man vill använda dom till. Passar alla man ska bara hitta de rätta för just sig själv... inte så lätt som det låter..

Färger

Missade att skriva i vilka färger de fanns i -  Jelly Bean alltså.

Gul Orange Rosa Lime Aqua Pastellblå Vit Röd Grön Koboltblå Svart Brun Guld Silver Lila


Jelly Bean

Snart dax att ta fram årets julsaker. Första advent är den 29 november. Själv har jag börjat spåna och fundera på hur vårt hus ska se ut under jul - "säsongen". Är inte lätt men kul.

Var igår på Mynta och hjälpte till att styla om i butiken inför höstens mysiga kvällar samt helger men framför allt smyg kika på vintern och julens fina saker som börjar fylla hennes hyllor. Blev jätte fint och man trivs så bra i butiken, man känner sig som hemma, en varm känsla i kroppen som signalerar att man alltid är välkommen in. 

Nu har hon satsat på färger som svart, grönt samt grått, vitt och material av betong och zink. Självklart är det mycket växter och blommor på hyllorna också. 

Jelly Bean är en annan favorit på hyllan. Kan nog komma att bli en punkt på önskelistan i jul.

  Höst - Halloween

  Vår - sommar - glass

   Nyår - bröllop - fest

    Jul    

  Kräftskiva - skördemarknad - höst ... fungerar vid de flesta tillställningarna och framförallt i vardagen. Vardagen blir lite mer till en fest med Jelly Beans uppläggnigsfat, skålar, tallrikar och fat. Finns i färgerna;

På mitt dukade julbord får det mer än gärna stå dukat med Jellybean skålar och fat.

 

                        

Utomhusbelysning

Är i stort behov av en lampa till husets framsida. Ser knappt nyckelhålet vid vår ytterdörr. Ser inte ut som vi är hemma heller. Behöver mysa till husets framsida lite. Kan dock inte bestämma mig vilken vi ska ha. Finns ju så många olika varianter och former.

  Bild Lampekonsulenten.no

droppen klar a 221 Bild Design Online. Varumärke Zero interiör

Stockholm Outdoor Lamp 221x Stockholm 370; designad av Olle Andersson för Ateljé Lyktan.

Stockholm Utomhuslampa 148x Den här från Ateljé Lyktan gillar jag skarpt. Skulle nog bli fin på vårt hus när det blivit putsat i grått med vita knutar och svart tegeltak. Kom gärna med fler förslag på utomhuslampor. Behöver tips och inspiration. 
 
Snart bär det iväg till MYNTA där vi ikväll ska dekorera om i affären inför helgen och framförallt visa hösten och vinterns nyheter. 

 Nellie / 3 färger Nellie utomhusbelysning från Markslöjd

Höstlov´s pyssel

Pyssel och knåp är väl ett måste på höstlovet. Kusinerna från Hammrö har höstlov denna vecka och kom då hem till oss på besök (i det nya huset) över natten. Fick sova i vårt tillfälliga gästrum. Hittade två sängramar i huset när vi började riva som från början var gul-brun-beiga och efter lite hårt arbete med sandpapper och ny färg blev de perfekta för en gästsäng.

 

Pyssel hela dagen idag. Gamla pappershållare från IKEA gjorde vi om . . . Den ena blev det matutklipp på för hans hemliga recept, den andra blev det inredning, mat och bokstäver på. Min blev det inredning på. . . kan ju ställa mina inredningstidnigar där i nu.

        

Du behöver pappersbehållare om du inte har det går det lika bra med gammalt corn flakes paket. Tapet lim, penslar. Tidningar.

Sen blev det fika med ballerina och pucko för barnen och kaffe för mig. Mums -  behöver lite energi mellan arbeten.



Halloween pumpor blev nästa projekt!!

   

Som avslutning på dagen fick det bli armband och tacos. Barnen fick hacka grönsaker och duka. Efter dagen slut blev det långpromenad med Stella och en kopp te i soffan. Tack för besöket killar. Ni är alltid välkomna tillbaka.

   

 

 


Närproducerat

I helgen fick det bli räkafton med närproducerad ost och bröd som sköljdes ner med en kall öl eller två.

Har sån tur att bo som vi bor. Har en helt underbar dam i närheten som länge har tillverkat egen ost och god är den också. Hennes dotter tillagar bröd och chokladpraliner till vardags lyxen eller helg kaffet. Måste besöka henne varje vecka.

http://www.sivansost.se/index.html 

     Bilder från SIVANS OST.



På tal om choklad så har det varit chokladfestival på Nordiska museet, årets upplaga är den åttonde i ordningen.

 

Välj bland praliner, chokladkakor och bakverk - allt finns på Chokladfestivalen 2009.
Foto: Peter Segemark, ©Nordiska museet.



Receptet till denna chokladbakelse finns att hämta på http://www.nordiskamuseet.se/upload/documents/67.pdf

Lycka till. . . får nog lägga in något lättare att baka, som till exempel min kusins Hallongrottor... som han säljer till sina karlstad grannar till "här är ditt liv". Kommer senare om jag får tillgång till hans hemliga recept vill säga.


Hem & villa mässa

Tydligen så är EN av årets trender Ateljétrenden om man varit på årets Hus & Villa mässa. Ska gå på den i Göteborg helgen 5-8 november. Mässan är även i Stockholm (1-4 oktober) samt Malmö (4-7 mars). Fyra heldagar med trender, tips och inspiration. Årets tema på mässan är FÄRGSTARK och LEKFULLT. Ska bli spännande att se. Första gången vi var på mässan i Göteborg hade vi tagit beslutet om att köpa vårt hus. Då hade man inte så mycket förväntnnigar utan mest få lite tips, inspiration och råd inför vår renovering. Andra året blev det mer att se saker som vi kunde inhandla då vi kommit längre i vårt hus, beställde  många bra saker och provade 20-tal sängar. . . . I år kan det komma att bli en del för det färdigställda huset.... kul ska det i allla fall bli.

  http://www.housedoctor.dk

image1130 

Bilder - House Doctor

House Doctor1-5 

Fårskinn



Var idag och hälsade på mormor, morfar, mostrar med familjer och mamma. Det var marknad i stan och passade på att nhandla i ett fint svenkt fårskinn. Letat efter ett som är lite mörkare i färgen. Ska ha det i vårt sovrum framför sänggaveln in till klädkammaren. Stella älskade den nya mattan. Ser ut att bli hennes favorit.
Hittade även jätte varma och fina handskar inför den kyliga vintern.

   

IS HOTELLET, JUKKASJÄRVI

Vintersäsongen 2009-2010 firar ishotellet i Jukkasjärvi 20 år. Helt otroligt, har inte varit där än men skulle gärna vilja se denna byggnad. Faschinerande att allt är byggt av is. Här skulle man lätta kunna fira en alla hjärtans dag, bröllopsnatt eller varför inte bara en natt med sin sambo eller möhippa med tjejgänget. Ett önske resemål i framtiden. Får hålla utkik på deras hemsida för årets bilder, fotografer och designer.

ICEHOTEL vinter 2004

Issvit

Art svit 'Hammam' av Patrick Dallard & Santo Magonza 2006/2007. Foto Big Ben©

ABSOLUT ICEBAR JUKKASJÄRVI av Mark Armstrong & Lena Kriström

http://www.icehotel.se/Winter/Home/

Sisters

Pratade med min älskade lillasyster igår. Hon bor numera i storstaden Göteborg och trivs som fisken i vattnet. Arbetar som kock och lagar helt underbar mat, jätte duktig är hon. Blir så stolt. Är kul att ha ha henne lite närmare ett tag. Har varit utomlands och arbetat sedan studenten och ska snart iväg igen. Får passa på att prata på telefon för sen hinns det inte riktigt med. Hinner tyvärr inte se henne lika ofta som man skulle vilja på grund av arbete och resväg. Ska i alla fall ha en riktigt date med henne innan hon far i väg igen.

Blir denna gång till France - Alpe d´Huez i Alperna. Skid säsong.






http://www.langley.eu/sv/skidresor/franska-alperna/alpe-d-huez/

Love you sister!


Snygga bilder och tavlor!

Hittade en kul blogg idag, gå in och kolla hennes grejer. Riktigt kul och snygga bilder. Gillar ffa de här;
http://caro-lines.blogspot.com/
VVB

Yes

Foto av Caro-Lines http://caro-lines.blogspot.com/

Yes I do love

Filt och kycklingsoppa

  • Kallt ute och man känner bara för att krypa ner under en skön filt och se på tv ikväll. Efter en lång promenad i blåst och kyla får det nog bli kycklingsoppa ikväll. Ett recept som jag fått av mn bror och hans underbara flickvän.

    Delar gärna med mig av detta. Supergott.
    4 kycklingfilé
    1 gul lök
    4-6 morötter beroende på storlek.
    Salt & peppar.
    1 msk mjöl
    5 dl grädde valfri sort
    2 grönsaksbuljongtärningar
    2 pressade vitlöksklyftor
    3 msk sweet chili sås.
    ½ huvud savoy kål.

    Till fyra personer; Strimla kyckling, hacka lök i mindre bitar. Fräs i matfett till det fått färg och är genomstekt. I med riven morot. Strö över mjöl, i med grädde och buljong, vitlök. Koka saman 5 min. I med sås samt kål. Koka ihop och smaksätt ev. med salt och peppar. Serera med gott vitlöksbröd och en ljus öl eller vitt vin.

    MMMmm super gott.

    klippan vilda all2 220klippan polka 220himla lawrence 220
  • Första pläd högen är från Klippans Yllefabrik, 100% lammull.
  • Enkla plädar i olika färger och stilrent mönster också från klippans yllefabrik.
  • Från svenska Himla. Mjuk och värmande pläd i 100% mohair.

Sovrumsfint

Fint i sovrummet med svart och vitt. Överkast från Åhlens. Kuddar, pläd och nalle är från HM´s nya hemkollektion. Kul att de satsat på något mer än kläder och bra grejer har de också. Sängen är från Englesson och heter "decor". De två svarta siden kuddarna är från EM. Vita sängbord från Serholt



I sovrumsfönstret finns små myrten träd, planterade i zinkkrukor. Lampskärm i vitt linne tyg från Watt & VEKE.

 Krukor från Madam Stoltz Zinkkruka 13cm H

Önskelista Oktobermånad

Stege i ZinkStege i Zink som man kan ha i sovrummet/klädkammaren och hänga dagens kläder på eller i badrummet och ha handdukar på. Snygg och lite annorlunda.

Smyckeskrin, betongBetong smyckesskrin från Edbald&CO. Beställt och ska ha i badrummet framöver med mina finaste och mest andvända smycken. I LIKE!

oi arbmandLöv armband
 Läder, pärlor och silver. .. .. Snygg kombination av det sista armbandet. Kan säkerligen sitta snyggt på armen på nästa fest.

Odino Sänglampa

Sänglampa skulle vi verkligen behöva. Ser knappt inget i sovrummet när de infällda spotlightsen i taket släcks till natten. De här var lite kul design på.

Fortsättning följer.. är ju några dagar kvar att önska sig på .. eller drömma för det är väl mest det man gör, drömma och inspirireras av allt och inget.


Duka med Bruka

Dukat bord med bruka design. Tallrik och assiett i vit relif och grön skål. Brukas bordstabletter finns i massa färger. Här anväde jag en vit med ljusgrå ränder.



.

Äntligen helg

Då var det helg igen. Helt otroligt vad skönt det är! Är ledig denna helgen dessutom, inget jobb, inga tider. I helgen blir det istället att pyssla i trädgården. Kratta upp löv, ta n lite kastanjer som fallit ne rfrån trädet och dekorera med inne. Ta några härliga promenader. Är ju så fint ute nu, löven skiftar i alla de olika färger från sommar grönt till höst oranget till lite gammalt senapsgult. Inget träd är det andra likt i färger heller och när man är i skogen och solen lyser blir det är jäkligt häftig syn. Hösten är mysig på så vis. Visst det blåser och kan vara kallt men idag har vi haft en jätte fin dag här hemma.

Håller på att renovera i källen, på övre plan är vi som gott färdiga men nu ska vi få till en fin tvättstga. Det blir vitt på väggar och tak, ett ljusgrått klinkers golv och inredning fråm Vedum. Hoppas jag kan lägga upp lite bilder och visa.

Fortsatt trevlig helg.


Klubbkväll på MYNTA

Igår 15/10 var det dax för klubbkväll på MYNTA. Det serverades mojitos och en massa fina höstnyheter på hyllorna. Massor av folk var i butiken och alla såg mycket nöjda ut. Drinkarna var också en hit. Själv införskaffade jag mig i en helt underbar väska som precis kommit in. Den är handgjord i Marocco och är av getskinn. Gul och super fräsch.! Fanns i fler färger men kännde att den här passade mig perfekt. Bilder finns på den när den står i vår klädkammare...matchar tapeten där inne ser jag...

Finns inte så många som har den här väskan heller till försäljning och ska tydligen inte göras i så många upplagor, kul att få vara en ägare av dessa väskor.

 

 

www.pipolsazaar.com


Ljus och åter ljus!



Tänder en massa ljus ikväll. Är så mörkt ute nu på kvällarna. Rå kallt är det också. Men ljus ger ju både värme och en lagom ljusnivå för en mysig måndag kväll. Här är en enkel glascylinder som Mynta har dekorerat till mig. Nöjd!!


Vuxen eller inte?

Har funderat lite över helgen. När blir man vuxen? Vad är det som gör att man är vuxen?? Känner mig som en tonåring men även ibland som vuxen, kan man då vara en light variant av en vuxen? Inte fullt utvecklad men på god väg :) Finns det någon åldersgräns? 

Känns som jag har slängt mig in i ett okänt mörker - VUXENLIVET (men med ett leende på läpparna). Vi har köpt hus som vi totalrenoverat. Har köpt en hundvalp, som dock nu är ett år så ingen valp längre och i helgen en bil. EN COMBI. Är man vuxen nu? 

Sökte på nätet om det fanns något om detta och hittade en sida www.vuxenpoäng.com där man fick svara på olika frågor. Efter mina svar fick jag mitt svar;

Egentlig ålder på dig -> kvinna 25 år idag enligt oss kvinna 39,6 år.... .... ooops...är nog vuxen...eller äldre, jätte äldre... 

När man är vuxen känns det bara som man måste följa regler, planera sitt liv, vara strukturerad och hålla reda på massa viktiga saker. Det är jag nog också (vem är inte det) annars skulle nog inte min vardag fungera med jobb, familj, vänner och friitd.

Vuxen eller inte jag är helt enkelt den jag är och lever det liv jag har. Är jäkligt nöjd med det förresten och det är nog huvudsaken.


Favorit i Höst

Ilse Jacobsen • Hornbæk




Ska idag in och shoppa.

Ska idag in till två av mina favorit affärer som finns i stan. Mynta samt Almas Hus. Två egentligen helt olika butiker men som kompletterar varann perfekt. Dessutom är det ju en av mina närmaste vänner som har startat och äger Mynta - skit duktig! Stor eloge!!


Besök hennes sida;  www.karindahlin.blogg.se


Välkommen!

Onsdag kväll och redan 7 oktober. Har varit helt otroligt skön höst och sensommar i år. Inte mycket regn och rusk men mörkret börjar krypa sig närmare och tidigare varje kväll dessutom. Gör ju i och för sig inget då man kan få tända massa ljus och en brasa i öppna spisen. Idag blir det dock ishocky för hela slanten. Ska se på GIK första match hemma. Premiär mot Vänersborg i nya hallen. Hoppas det går bra för dom.

Oj lite nervös. . . min första dag på min blogg. . . ska bli spännande. Men samtidigt lite läskigt. Välkommen hit i alla fall och hoppas vi ses igen.


RSS 2.0