God fortsättning

Oj oj oj, tänk allt stå hej man har innan den stora helgen. All mat, pyssel, julklappar och kläder men jösses vad kul det är men det är över så fort. Efter några timmar är allt papper bortrivet på paketen, tomten är hemma för längesen och maten börjar ta slut. Årets julafton var lugn och behaglig. Fick mycket fina julklappar - den bästa var av min sambo som gav mig en ring från Björg. Han är snäll han...
 
Jul bilder från oss  

      


Dagarna rullar på och snart är det dax för nyår.

Ledig dag.

Idag lördag har jag haft en skön ledig dag. Började med en lång frukost tillsammans, när mannen skulle träna fotboll fick det bli en lång promenad i snön med Stella men det var kallt, mycket kallt. Tänk egentligen vad lite snö kan göra. Vitt och enkelt, allt det gråa, smutsiga och tråkiga försvinner. Det blir ljusare, juligt och mysigt kallt ute.
Hämtade sedan våran första JULGRAN till huset. Åkte till E Trädgård och köpte en kungsgran som var tjock, fyllig och grön. Jätte fin, lite lik kalle ankas ... Får tina till sig inatt i tvättstugan för att sedan få fina kulor och ljus och rosetter på sig.

 http://www.etradgard.se
Firade även idag 3 år sedan förlovning i Thailand. Känns overkligt. Speciellt vädret nu och då...


 


Tredje advent

2009 12 13 - Tredje advent och LUCIA. Hoppas att ni tagit fram det vita lucialinnet och röda breda siden bandet för att åka iväg och lussa för mor och farföräldrar idag. Inte? Jag skulle gärna vilja men får bli en annan gång för idag blir det istället julbord med mina föräldrar och sambons föräldrar med syster.

Julbordet blir på Götala Herrgård utanför Skara, har aldrig varit där tidigare men det ska bli mysigt att se något nytt. Blir första jultallriken i år också. Denna dag började föresten också med en riktigt lång och härlig söndags promenad runt Bjerttorp. Det var skönt.

Igår blev det dom sista inköpen till julafton, känns bra. Är nöjd med alla inköpen. Hoppas att de som får dom blir lika nöjda. Snart kommer mor och far på lite glögg innan julbordet. Får nog kila ner och värma på det. Ses snart igen.



Ska även fortsätta slå in julklappar. Det är nog det bästa av allt, det är så kul. 

Fortsatt planering för veckan 
Måndag; Beställa julgran Emma E-trädgård. 
Tisdag; Då kommer sjuksköterskorna hit på lite glögg, mat och spel. 
Onsdag; Min bästa vän kommer för det årliga julklapps bytet. 
Torsdag; Inhandla ingredienser till våra hemmagjorda köttbullar, skinkan, saffransskorpor, rödbetssallad m.m. 
Fredag; Ta in granen. Glöggkväll hos mor och far med familjen Andersson. 
Lördag; Ev. Liseberg och deras JUL. Julklapps inslagning, tilllagning av skinka, ta det lugnt med sambon och Stella. 
Söndag; Klä granen. Äta första julskink smörgåsen på nybakat bröd. 
Måndag och tisdag och onsdag ja full rulle innan jul... städa, baka, göra färdigt och framförallt njuta av julen som kommer med storm steg.  
                         
                                                           

Björg - Smycken

En av mina favoriter. BjØrg Jewlery. Vilka fina smycken.



Ring R220S  Halsband M010  

Alla smycken tillverkas för hand i äkta silver, guld på silver och oxiderat silver. De stenar som används i smyckena är Diamant,Topaz, Safir, Rhodolite, Peridot mm.

 Det typiska för Björg smycken är den grova lite råa ytan som gör att smyckena blir unika och personliga. 

Många av smyckena har små texter ( i guld eller oxiderat svart) som kan vara både humoristiska, kaxiga och kärleksfulla.

 Hitta ditt personliga smycke som får dej att stråla lite extra. JAG HAR HITTAT MINA... MIN ANDRA HÄLFT HÄR HEMMA VET VILKA DET ÄR EFTER NÅGON TIMMA FRAMFÖR DATORN . . . LER.


Julklapps inköp

Nu börjar det klia i fingrarna och plånboken börjar öppna sig för julklapps inköp. Detta är ju en del av julen varje år och lika svårt är det att veta vad man ska hitta på till varje familjemedlem som är något speciellt, individuellt och framför allt andvändbart.

Har fått önskemål av mina nära och kära att skriva önskelista - inte allt för lätt. Men har gått och funderat lite egentligen borde man ha en lista hela året i köket och skriva upp från januari till nästa december då skulle man nog ha lite mer att önska sig. Man glömmer så fort vad man behöver . . . Behöver och behöver kanske ett "i-landsproblem", behöver man så mycket... men vem tackar nej till ett elelr två fina paket på julaftonskväll.

Jag och min kära sambo har börjat printa på vår gemensamma önskelista;


Oden eller Supreme steel från OBH Nordica kastrull 1,5 L alt. Gryta 3 L. Traktörpanna är ju inte fel heller.

Elvisp (våran är så äcklig nu, använd och legat nerpackad under flytten inte direkt fräsch att använda) Dualit har fina.

Bestick från Gense. Acrobat alt. Steel line.

Djupa tallrikar från Bruka  (Vit relif "Form strl 19 cm tror jag..)

Påslakan, sängkläder gärna i vitt - å så fint. Eller grått eller varför inte lite grönt..

Handukar är ju alltid bra att ha, både badlakan och torkhanddukar till alla händer

Oden Steel Kastrull 1,5 liter 

 Roco PåslakansetEva Solo Badlakan Grå Handduk

Sambons önskelista är inte allt för lång... svårt att köpa till han, vill att det ska vara lite speciellt ... helst inte något han själv tänkt på heller men verkligen behöver. Idags läget önskar han sig en

Soda streamer och rakapparat men jag tror jag vet vad jag ska hitta på men kan inte säga det här... får se efter den 24:e.

Själv önskar jag mig en hel del ...

Smycken från Björg
Regn & vindställ
Parfym Issey Miyake eller Light blue dolce gabbana.



 


Börjat pyssla inför jul.

Första advent har bara svept förbi, redan tisdag den 2 december idag. Julen närmar sig med storm steg. I helgen var det julskyltning i Vara. Butikerna hade gjort jätte fina fönster. Andréns har vunnit flera år i rad men undrar vem som tar hem priset i år. Svårt för de andra hade riktgt fina och mysiga julfönster.

På första advent fick det bli pepparkakshus bygge hemma hos oss. Min syster var hemma och pysslade med mig. Fick bli av en färdig sats då vi ej hann göra egen deg. Men det blev helt ok. Bara kul att göra och framförallt få umgås lite med syster som på fredag lämnar Svergie för Alperna. Dekoration med mini marshmallows och egen kristyr. Bilder på detta kommer framöver.

   (http://minlillaveranda.blogspot.com är det som gjort detta mästerverk. Riktigt imponerande)
 


Avlutade självklart första advent med att tända första ljuset, smaka på Blossas nya glögg med smak av Lingon. Var så där, lite sur men helt ok. Smakar lingondricka som man kan få på sjukhuset. Testade den även som kall med massa is och det var kanske lite bättre. Pyntade även lilla granen på köksbänken med lite gråa adventssiffror.

Siffrorna är från Serholt.
Glögg set från Bruka design. 
Bricka i Zink från Madame Stoltz. 
Glasburk egen. Gran från skogen . . . 

  Härliga bilder från Village.

RSS 2.0