Tavelvägg

Usch vad kallt det har varit idag. Riktigt rått och kyligt. Inget skönt. Åkte imorses iväg till sjukgymnasten med våran lille son, som antagligen under graviditeten legat lite snett och blivit stel i sin högra sida. Fick en massa övningar och tips på töjning. Han var inte jätte glad men vill man bli fin. . . kommer nog tacka mamma när han blir stor men det var jobbigt under besöket.

Har planer på att åka till det stora varuhuset IKEA någon dag för att köpa lite ramar eller heter det tavlor kanske? Ska nämligen göra en tavelvägg i trappan med lite kort och köpa ramar till våra förstoringar på Melker som ska tas snart.

   

Många varianer finns det men vet nog på ett ungefär hur det ska bli. Vill ha samma färg på alla ramar i alla fall, tror det ger väggen en mer harmonisk look. Olika storlekar kommer den definitivt att bestå av och en massa goa bilder.

Ska nu ta mig en välbehövlig mamma powernap och sen en stor kopp kaffe när jag och lille mannen vaknar. Ha en bra helg. Puss Kram


Mysig hemma helg.

I helgen hade jag det riktigt bra. Blev bortbjuden till bästa vännen Malin med respektive och barn på lördagskvällen och fick äta riktgit smarrig tacopaj och hemmagjort pannacotta, MUMS.
Kvällen avslutades med spel som tjejerna vann tre av tre möjliga. Vi var riktigt bra på med andra ord och gester måste jag säga.

Sov sedan över hos mamma och pappa och blev ompysslad med frukost och lunch dagen efter samt en skön lång promenad på två timmar i solen. Kvällen asvlutades hemma hos oss med kladdkaka och kaffe med besök av faster och farbror samt min bror med fru. Ska förresten byta namn till Thornberg - låter riktgit proffsigt. Får nog träna lite på detta för det är svårt att byta namn bara så där.



Igår fick jag äran att åka med Kristin till Skövde och shoppa lite samt umgås och prata skit. Det är skönt att träffa människor som gör att man blir helt fylld av energi.

Ska nu sätta  mig och planera en tre rätters meny som vi ska bjuda grannarna på framöver. Har på börjat en "halv åtta hos mig" tävling mellan paren. Första middagen var jätte gor och vi är nummer två. Nervöst.





Maison Moschino

Det italienska modehuset Moschino har öppnat ett eget hotell i Milano. Hotellet, som är beläget i en gammal järnvägsstation, har fyra våningar och 65 rum. Dessutom finns det en restaurang, en bar, ett spa och en butik.

Den gemensamma nämnaren mellan rummen är sagor, eftersom att sova är att drömma, och drömmar är vår chans att uppleva sagor på nära håll. Inredningen reflekterar Moschinos distinkta stil, där den vanliga världen är färgad av surrealism, säger en talesperson för Moschino.

 White bedroom.
 Under the apple tree


Jag hittade det här designhotellet och blev imponerad av fantasifullheten och kopplingen till temat, ingen dålig överraskning att få åka till Milano en weekend och samtidigt få besöka detta spännande hotell. Det sista rummet på bilden är inrett med röda rosor. Det skulle inte vara helt fel. Nu för tiden finns det ju inte i denna värld att åka dit eller till Milano men drömma går ju att göra vart som helst.

Trevlig fortsatt solig dag.

Alla hjärtans dag

Nu är det bara en vecka kvar till den berömda Alla Hjärtans Dag. Brukar ni fira detta? Hemma hos oss brukar det skämtas och pikas om denna dag innan men sen nör den väl är här brukar det vara jag som står för en middag (som vanligt egentligen) och sen är det en ny dag igen. Egentligen måste man ju inte fira just denna dagen, skulle nog uppsaktta ännu mer om han med stort H kom en helt vanlig sliten onsdag med blomma eller något annat fint. Det skulle jag uppskatta men det gör jag ju självklart även om han nu mot all förmodan skulle dyka upp på måndag med lite blommor eller choklad. . . .



Jag gillar ju som ni kanske vet choklad och tänk att få baka en smarrig choklad tårta till dom som man tycker om.
Lille mannen mår bra, växer och gror. Idag var det smakportion MOROT. Rysningar och mycket som kom tillbaka så det var nog inte topp 10. Men han var glad ändå.
Johanna Westmans böcker om barnmat är super! Fick dom i dop present av Malin med familj.

 
Framöver blir det potatis, palsternacka med mera. Lycka till Melker mannen.

RSS 2.0