Gott till Glögg

Glöggplock är gott och roligt att göra. Samla dina nära vänner för en skön pysselkväll med glögg och söta och juliga tilltugg. Lycka till. Här kommer lite tips från mig.

Pannacotta med glöggtopp
8 små portioner

1½ gelatinblad
5 dl grädde
½ dl strösocker
120 g vit choklad
Topping
3 dl röd lättglögg
3 msk strösocker
½ dl lingon, frysta går lika bra.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp grädden och socker i en kastrull. Grovhacka chokladen och häll den varma grädden över, rör tills chokladen har smält. Ta upp gelatinbladen, krama ur och rör ner dem i gräddblandningen. Rör tills de har löst sig. Häll upp pannacottan i små glas och ställ kallt i minst 8 timmar. Koka glöggen och socker i cirka 20 minuter. Tillsätt lingonen och låt lagen svalna. Toppa glasen med glögglingonen och servera.

Kryddyoghurt pannacotta 
Kycklingspett med chili och kanel
Spetten går bra att äta kalla, men är läckrast varma eller ljumma. Använd 20 små bambuspett.

900 g kycklingfilé
1 stor röd paprika
1 stor grön paprika
Marinad:
2 dl matlagningsyoghurt
3/4 dl grovriven färsk ingefära
2 krm mald kanel
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk garam masala
2 tsk gurkmeja
1/2–3/4 tsk chilipeppar
1 1/2 msk farinsocker
2 1/2 tsk salt

Skär kycklingköttet i centimeterstora bitar. Lägg bambuspetten i blöt. Dela paprikan och skär bort hinnorna. Skrapa bort kärnor och skär den i bitar. Blanda ihop marinaden och lägg ner kycklingbitarna i den. Se till att det kommer marinad runt varje bit. Låt dem marinera en timme eller mera. Sätt ugnen på 225 grader. Trä upp kött och paprika på grillspett. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Stek spetten mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Löjromstortilla
För 10 personer

2 mjuka vetetortillor
1 msk smör
1 dl crème fraiche
100 g rom (regnbågslax, sik)
persilja, körvel, gräslök

Dela vetetortillorna i smala snibbar. Stek dem i smör i stekpanna i cirka en minut på varje sida. Låt dem sedan svalna. Bred creme fraiche på tortillabröden, klicka på rommen. Garnera med klippt persilja, körvel eller gräslök.


glögg

Vit fläderglögg
8 portioner

3 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 vaniljstång
8 hela kryddnejlikor
1 liten bit torkad ingefära
1 kanelstång
1 stjärnanis
1 flaska torrt vitt vin

Till servering: 2 apelsiner och kanelstänger

Blanda fläderblomssaften med en uppskuren vaniljstång, nejlikor, ingefära, kanel och stjärnanis. Låt stå och dra ett dygn. Tillsätt vin och värm glöggen, den ska inte koka. Servera glöggen i glas med apelsinskivor och hel kanelstång.

Lycka till och fyll på med mer rätter eller söta saker om ni känner för det. Detta är bara lite tips och ideér för eran speciella glögg kväll.

Kommentarer
Postat av: SCOTTDoris28

<a href="http://www.PrimeEssays.com/">Check this link</a> if there is an assignment for you to buy custom college essays and you will gain essay paper or simply order term paper help from the first-rate organisation. We assure that you will gain excellent writing papers online. You will not be sorry if you decide to order college term papers.

2012-06-21 @ 14:22:58
URL: http://www.primeessays.com
Postat av: essay online

I don’t afraid to buy academic papers as I’ve enough friends who do this over and over again and are satisfied with the accepted paper work.

2012-08-02 @ 10:36:14
URL: http://www.writingscentre.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0